Aan de Bavelselaan in de geliefde wijk het Ginneken in Breda-Zuid, heeft Bouwbedrijf Boot een uitdagende verbouwing gedaan van een jaren 30 woning. De huiseigenaren wilden meer leefruimte en licht toevoegen aan hun huidige woning middels een uitbouw. Aan de achterzijde en zijkant is daarom een aanbouw op maat geplaatst.

Voordat deze aanbouw gerealiseerd kon worden, heeft Bouwbedrijf Boot eerst een oude garage vakkundig gesloopt. Dit was nodig omdat hij gekoppeld was aan de aanbouw van de buren. De vrijgekomen gevel van de buren is na de sloop voorzien van een nieuwe geïsoleerde muur. Bijzonder aan deze locatie was de aanwezigheid van een ondergrondse sloot waardoor er geen traditionele fundering gebouwd kon worden. Er zijn daarom zes casing draaipalen van 7,2 meter aangebracht. Dit type paal wordt zonder trillingen aangebracht zodat er geen schade aan omliggende bebouwing kan ontstaan.

scroll

Aansluitend is er een aanbouw in L-vorm van circa 40 m² geplaatst. Om veel licht naar binnen te halen, heeft de gehele achtergevel van bijna 9 meter breed kozijnen met openslaande tuindeuren. In de nieuwe uitbreiding is er aan de achtergevel een ruime woonkeuken gecreëerd en aan de zijgevel een bijkeuken met voor- en achterdeur. Er is gekozen om de aanbouw aan te laten sluiten op het karakter van de jaren 30 woning door een dakrand toe te voegen in de kenmerkende donkergroene kleur. Om het geheel af te maken is de oude achtergevel verwijderd. Hiervoor is een staalconstructie gemonteerd om de bestaande bovenbouw op te vangen. Het eindresultaat is een schitterende open en lichte leefruimte.

Meer weten?

Heeft u plannen voor een verbouwing of wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Wij vertellen u graag meer. Laat uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...