In het hart van Dongen heeft Bouwbedrijf Boot 16 woningen opgeleverd voor het nieuwbouwproject Plaats J. Het gaat om negen riante patiowoningen, twee halfvrijstaande herenhuizen en vijf karakteristieke stadswoningen. Plaats J heeft zijn naam te danken aan de ligging, namelijk in de Sint Josephstraat tegen het centrum van Dongen. Aan dit historische lint door het dorp zie je veel verschillende woningen uit verschillende perioden. Kenmerkend voor het project is dan ook de individualiteit van de ontwikkelingen in de straat en van individuele panden om hier op aan te sluiten. 
 

De 16 woningen werden ontwikkeld in opdracht van PvH Vastgoed Breda. Een logistieke uitdaging, want de bouwplaats was krap en gelegen aan een drukke doorgaande weg. Toch is het gelukt om negen riante patiowoningen, twee halfvrijstaande herenhuizen en vijf karakteristieke stadswoningen te realiseren. Bij het ontwerp van de woningen is rekening gehouden met het karakter van de St. Josephstraat. Zo zijn de patiowoningen modern en voorzien van gevelstucwerk en felsdaken. Voor de stadswoningen en halfvrijstaande herenhuizen heeft Bouwbedrijf Boot in de eigen werkplaats prefab houtskeletbouw daken gemaakt. De woningen zijn verder stijlvol door natuurlijke bruine bakstenen, antraciete gevels met bijpassende omlijste raampartijen en donkere dakbedekking. De individualiteit van de verschillende type woningen is duidelijk, terwijl er tegelijkertijd samenhang is door eenduidig en terughoudend kleur- en materiaalgebruik.

scroll

“Het bouwteam proces met Bouwbedrijf Boot kan ik in een paar woorden omschrijven: Betrokken, proactief en creatief.” “Allereerst noem ik bewust betrokken, want dat is wat je als opdrachtgever verwacht van een partner in het bouwteam. En die betrokkenheid vertaalde zich vooral in een proactieve opstelling waarin Bouwbedrijf Boot niet schroomde om iedereen aan te spreken op zijn verantwoordelijkheid. Die ondersteuning is fijn voor een opdrachtgever. En creatief, in het meedenken in oplossingen die in ons geval leidden tot financiële optimalisaties welke de basis hebben gelegd voor wat een prachtig project is geworden. En daarvoor bedank ik Bouwbedrijf Boot en zie ik uit naar ons volgende project.”

Paul van Heteren
Opdrachtgever/ontwikkelaar

Meer weten?

Wilt u meer weten over de (ver)bouw van projectmatige woningen, villabouw of appartementen? 

Wij vertellen u graag meer. Laat uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...