Aan de Claudius Prinsenlaan in Breda heeft Bouwbedrijf Boot het kantoorgebouw Quadrium omgetoverd tot extra vestiging van Avans Hogeschool. Dankzij een soepele samenwerking met verschillende partners is de bouw razendsnel gerealiseerd. Het bouwproces had een doorlooptijd van slechts 15 weken.

Het oude kantoorpand is aan de binnenkant compleet gerenoveerd. Ook is er een nieuw trappenhuis gebouwd voor de toren van zeven verdiepingen hoog. De allergrootste uitdaging was de korte doorlooptijd van het project. Via leanplanningen, samengesteld met alle betrokken partijen, is het gelukt om de werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen en zo samen de deadline te halen. Het dak op de grond construeren om het vervolgens bovenop de toren te plaatsen, was een van de creatieve oplossingen om het bouwproces te versnellen.

Avans Breda 23.jpg

“Bouwbedrijf Boot heeft in de afgelopen jaren voor AVANS Hogeschool al meerdere mooie projecten uitgevoerd. In het snel veranderende onderwijs moet onze huisvesting daar ook steeds op de juiste manier op aansluiten. AVANS heeft daarin in Bouwbedrijf Boot een betrouwbare partner gevonden die zeer snel kan acteren in onderwijsprojecten met tijdsdruk. Telkens hebben Arjan en zijn team het voor elkaar gekregen om in no time een organisatie op te tuigen, de onderaannemers te committeren en binnen planning op te leveren. Daarbij staan kwaliteit, daadkracht en open communicatie hoog in het vaandel.”

Arno van Zundert
Projectleider Vastgoed & Huisvesting AVANS

Meer weten?

Wilt u meer weten over de (ver)bouw van scholen en onderwijsinstellingen? 

Wij vertellen u graag meer. Laat uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

 

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...